Måtte fly til Stavanger for å få fatt på min nye roman!

Eplekjekt mente jeg at Stavanger burde ha en ukes monopol på salg av ungdomsdebuten min Dødsengler.  Lite skjønte jeg hva det kunne innebære.

Resultatet var nemlig at boken ikke var å oppdrive i Oslo da den kom fra trykkeriet. Selv ikke Aschehoug hadde fått den levert! Jeg skulle lese opp fra den dagen etter klokka ni  i anledning Kapittelfestivalen. Å stå der uten bok ville naturligvis oppleves som en nedtur.

Heldigvis fikk jeg kjøpt bok på Notabene i Stavanger som kunne skilte seg med førlansering av Dødsengler. Boka ble levert på nærmeste Narvesen-kiosk, siden bokhandelen ville være stengt da jeg ville lande på Sola. Takk for god service Notabene! Kjapp taxi inn fra flyplassen og deretter sette seg på hotellrommet og bla i boka for første gang. Måtte finne et passende utdrag for oppdrag dagen etter. Første tykke roman på åtte år! Føles bra. Endelig få skrive igjen.

I morges tok jeg taxi til Stavangers bydelsbibliotek på Madla hvor 40 ungdomsskoleelever fra Gosen skole var invitert til første opplesning fra Dødsengler. Det er over 15 år siden jeg har bodd i Stavanger, så jeg tok ikke sjansen på kollektivtransporten denne dagen …

Bok, dinosaur, bonger og festivalpass!

For den som kjenner meg, er det viden kjent at jeg elsker å prate, så de 45 minuttene gikk (for meg) veldig fort. Dødsengler har muligens et stort og komplekst persongalleri, men ungdommene så ut til ikke ha noen problemer med å henge med. Leste kapittel 4 av romanen og elevenes reaksjon antydet at mange ønsket å lese videre umiddelbart. Får bare håpe at romanen finner veien til bibliotekene og bokhandelen de neste dagene og ukene.

Flere av eleven ønsket seg Dødsengler som lydbok, håper at Lydbokforlaget tenker det samme.

I kveld er det åpningsprogram for Kapittel klokka 21. Ser frem til endelig å få se William T. Vollmann LIVE.  kjekt med Pål Jackman også. Føler meg på både hjemme og på stor festival på en gang.

Hurra for Stavanger!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: