Indre oslo kjemp

Hvorfor heter nettsiden Indre Oslo kjemp?

Høsten 2009 til våren 2010 var jeg på skoleturne med et skrivekurs med samme navn. Tanken var å jobbe med byen OSLO ut fra en litterær fiksjon om et stort terrorangrep. 3 bomber hadde gått av i Oslo og en av dem var en såkalt skitten bombe.

Leseren følger en navngitt journalist i byen etter en terrorkatastrofe som reiser rundt i den ødelagte og dysfunksjonelle byen. Hun besøker miljøer for å beskrive mest mulig hva som har hendt. Angrepet på Oslo ender med at byen blir definert som ubeboelig og de som velger å bli igjen blir da stat- og rettsløse (derav IndreOsloKjemp). Vi snakker anarki, men ikke nødvendigvis i negativ forstand.

Skoleprosjektets intensjon var at elevene skulle inviteres inn i fortellingen. Gjennom å se en fiktiv film om terrorangrepet på Oslo, lese deler av fortellingen og lære litt om hvordan forfatteren jobber med research, skulle  de forme sine egne historier som offer og vitner til angrepet.  På kurset dukket det opp mange fine fortellinger. Om ungdom som forsøker å komme seg hjem i kaoset som oppsto i sentrum. Matjakt i en kaotisk infrastruktur der strøm og kloakk ikke eksisterer. Noen som forsøker å ringe hjem til mamma, men nettet ligger nede.

Kommer du til å følge opp?

Etter 22.7.11 hadde virkeligheten dessverre innhentet fiksjonen. Planen var at prosjektet skulle etterfølges av en roman med utgangspunktet i rammefortellingen rundt  journalisten som reiser rundt. Men ABBs angrep førte til at jeg rett og slett skrinla hele prosjektet. Ting ble for nært, for likt det jeg hadde sett for meg. Men årene går og jeg ser ikke bort fra at prosjektet kan tas opp igjen snart.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: