Steffen R.M. Sørum

Steffen Renè Marandon Sørum er født 13. februar 1976 i Stavanger.

Forfatterbesøk kan være så mangt. (Forfatterportrett av John Erik Riley.)
(Forfatterportrett av John Erik Riley.)

Er forfatter og har mange hobbyer. Han skater, spiller brettspill og gamer. Han har spilt cricket for Vålerenga cricket klubb og har også vært ekspertkommentator for NRK under cricket VM (20/20).

Steffen har vært forlagsredaktør i 20 år. Nå er han utdanningsleder ved Norsk barnebokinstitutt hvor studenter går to år for å bli barnebokforfattere.

Bøker for voksne

Sørum debuterte som forfatter i 99/00 med korttekster i Vinduet og Cappelens debutantologi Signaler. Første roman kom i 2000 på Tiden Norsk Forlag og het: Du elsker meg.

I 2002 utkom romanen Fundamentalt nå, under pseudonymet Kazzab al-Abyad. Sørum har senere fulgt opp sine tekster med innvandrerperspektiv i bla. korsfareserien for barn og ungdom og den lettleste romanen Legg cricket på is.

Barne- og ungdomsbøker

Dødsengler trilogien er en sci-fi serie for YA og ungdom som har fremtidsdystopi og fremtidsreiser som tema.

Han vant kulturdepartementets pris med boka Skriv genialt som han skrev sammen med Eldrid Johansen og illustratør Ingrid dos Santos. De tre jobbet også sammen med boka Girlskate som ble årets bok 2020 i kåringen til Sølvberget.

Steffen er utdannet fra universitetet i historie, religionshistorie og kunsthistorie. Derfor er han opptatt av å formidle historie til unge lesere. De siste årene har han utgitt sakprosa om krigere og pirater.

Bibliografi:

Bøker for voksne:

2000: Du elsker meg – roman utgitt på Tiden forlag

2002: Fundamentalt nå – roman, Oktober forlag, under pseudonymet Kazzab al-Abyad

2006: Hilsen fra Lykkelandet – N.W. Damm & Søn

2007: Legg cricket på is – iIllustrert roman, Oktober forlag

Barnebøker:

2008: Korsfarerne del 1: Reisen til det hellige land – Aschehoug

2008: Korsfarerne del 2: Fanget – Aschehoug

2009: Korsfarerne del 3: Tempelriddernes hemmelighet – Aschehoug

2009: Korsfarerne del 4: Saladins felle – Aschehoug

2009: Korsfarerne del 5: Beleiret! – Aschehoug

Sakprosa:

2010: En faktahest om korsfarerne – Aschehoug

2018: Krigere (illustrert av John Jamtli), Cappelen Damm

2019: Flere krigere (illustrert av Andreas Iversen), Cappelen Damm

2021: Pirater fra hele verden (Illustrert av Andreas Iversen, Cappelen Damm

Ungdomstitler:

2011: Dødsengler 1: Momentum – Aschehoug

2013: Dødsengler 2: Invasjon – Aschehoug

2015: Dødsengler 3: Endelikt – Aschehoug

se også: http://no.wikipedia.org/wiki/Steffen_S%C3%B8rum#Barneb.C3.B8ker

%d bloggere liker dette: